Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta z sera białego i tuńczyka (50g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
zupa belwederska (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ryż gotowany (100g),
surówka z pora i jabłka z majonezem
(140g),
kompot (200g),
ciasto piernik (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka serowa (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2703 kcal / 8948 kJ
Białko: 91,545g
Błonnik: 26,201g
Węglowod.: 357,498g
Tłuszcze: 69,202g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
pasta z sera białego i tuńczyka (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
ogórek świeży z nasionami (100g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
zupa belwederska (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ryż brązowy (100g),
kapusta włoska z wody (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
papryka świeża z cebulką czerwoną
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2162 kcal / 7173 kJ
Białko: 93,874g
Błonnik: 43,948g
Węglowod.: 289,956g
Tłuszcze: 52,811g