ikona gór

Jadłospis 24 listopad 2023 piątek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
sałatka z rzodkiewki , kukurydzy i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa jarzynowa z ziemniakami (250g),
ryba z masłem czosnkowym i ziołami (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: laktoza, ryba

Kolacja:
zapiekanka makaronowa z cukinią i pieczarkami (200g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2249 kcal / 7120 kJ
Białko: 92,393g
Błonnik: 32,475g
Węglowod.: 351,524g
Tłuszcze: 55,094g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
tuńczyk na liściu sałaty (60g),
sałatka z rzodkiewki , kukurydzy i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
zupa jarzynowa z ziemniakami (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:
zapiekanka makaron. pełnoziarnista z cukinią (200g),
wędlina szynka z indyka (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: : 2144 kcal / 7592 kJ
Białko: 112,102g
Błonnik: 40,619g
Węglowod.:306,283g
Tłuszcze: 52,791g