Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa jarzynowa z zacierką (250g),
pulpety z drobiu w sosie pomidorowym
(100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny
(140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2306 kcal / 7363 kJ
Białko: 86,95g
Błonnik: 46,416g
Węglowod.: 353,009g
Tłuszcze: 63,782g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie:sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa jarzynowa z zacierką (250g),
pulpety z drobiu w sosie pomidorowym
(100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z selera i jabłka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2138 kcal / 7138 kJ
Białko: 96,81g
Błonnik: 53,49g
Węglowod.: 295,062g
Tłuszcze: 59,81g