ikona gór

Jadłospis 23 sierpień 2024 piątek

Dieta podstawowa

Śniadanie:

humus (40g),
ser fromage (40g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:

zupa jarzynowa z makaronem (250g),
ryba smażona panierowana (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z młodej kapusty z marchewką
i koperkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Kolacja:

ryż z jabłkami i cynamonem zapiekany (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2635 kcal / 8816 kJ
Białko: 96,22g
Błonnik: 37,356g
Węglowod.: 444,257g
Tłuszcze: 53,092g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:

humus (40g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:

zupa jarzynowa z makaronem (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z młodej kapusty z marchewką
i koperkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:

risotto pełnoziarniste z warzywami (200g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2088 kcal / 7387 kJ
Białko: 108,646g
Błonnik: 57,144
Węglowod.: 356,308g
Tłuszcze: 41,88g