Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser topiony plastry (25g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
bigos domowy (200g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z selera naciowego, kurczaka i
żurawiny (100g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
wędlina szynka wiejska (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2703 kcal / 9086 kJ
Białko: 101,258g
Błonnik: 33,241g
Węglowod.: 358,183g
Tłuszcze: 95,712g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser biały (50g),
pomidor z cebulką (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
bitki dietetyczne gotowane (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z selera i jabłka (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
lekka sałatka z kurczakiem (150g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2120 kcal / 7503 kJ
Białko: 106,333g
Błonnik: 44,544g
Węglowod.: 258,933g
Tłuszcze: 80,168g