Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku- dla chętnych (250g),
ser żółty (40g),
wędlina szynka gotowana (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ogórkowa z ziemniakami (250g),
makaron bolognese (300g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka wiejska (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2684 kcal / 8852 kJ
Białko: 92,434g
Błonnik: 25,726g
Węglowod.: 357,522g
Tłuszcze: 86,662g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie :owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jabłkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: : 2142 kcal / 7596 kJ
Białko: 104,702g
Błonnik: 52,353g
Węglowod.:300,655g
Tłuszcze: 71,513g