Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty wędzony (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
makaron bolognese (300g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2745 kcal / 9257 kJ
Białko: 100,136g
Błonnik: 32,781
Węglowod.: 389,355g
Tłuszcze: 88,747g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: owoc jabłko (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2138 kcal / 7573 kJ
Białko: 95,704g
Błonnik: 52,658
Węglowod.: 302,659g
Tłuszcze: 75,311g