ikona gór

Jadłospis 22 wrzesień 2024 niedziela

Dieta podstawowa

Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały krojony ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka wiosenna (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
zupa belwederska (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ryż gotowany (100g),
surówka z pora i jabłka z majonezem
(140g),
kompot (200g),
ciasto piernik (80g)
Alergeny:  gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka serowa (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2761 kcal / 9180 kJ
Białko: 94,16g
Błonnik: 37,461g
Węglowod.: 399,988g
Tłuszcze: 69,512g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałatka wiosenna (100g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa belwederska (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ryż brązowy (100g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
papryka świeża z cebulką czerwoną
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2111 kcal / 7329 kJ
Białko: 91,469g
Błonnik: 60,308g
Węglowod.: 321,016g
Tłuszcze: 52,721g