Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
jogurt 1 szt (150g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa belwederska (250g),
stek z karczku z groszkiem i cebulką
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: laktoza


Kolacja:
zapiekanka ziemniaczana (200g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2815 kcal / 9406 kJ
Białko: 108,578g
Błonnik: 33,396g
Węglowod.: 388,404g
Tłuszcze: 83,237g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa belwederska (250g),
bitki dietetyczne w własnym sosie (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (100g)
Alergeny:


Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z warzywami i
kurczakiem (200g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2265 kcal / 8116 kJ
Białko: 101,702g
Błonnik: 36,92g
Węglowod.: 296,838g
Tłuszcze: 70,645g