Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa kapuśniak (250g),
pierogi ruskie (170g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2688 kcal / 8919 kJ
Białko: 112,714g
Błonnik: 33,371
Węglowod.: 432,971g
Tłuszcze: 54,829g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (50g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pasta z tuńczyka, kukurydzy i czerwonej cebuli (50g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa ziemniaczana (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ryż brązowy (100g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie (100g),
wędlina szynka z indyka (60g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2199 kcal / 7246 kJ
Białko: 111,169g
Błonnik: 38,295g
Węglowod.: 295,271g
Tłuszcze: 44,825g