Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem z cukini z groszkiem
ptysiowym (250g),
pulpety w sosie pomidorowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2385 kcal / 7687 kJ
Białko: 79,206g
Błonnik: 48,111g
Węglowod.: 360,08g
Tłuszcze: 71,207g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
tuńczyk (50g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa krem z cukini z groszkiem
ptysiowym (250g),
pulpety w sosie pomidorowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny
(140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2140 kcal / 7533 kJ
Białko: 98,086g
Błonnik: 50,995g
Węglowod.: 271,309g
Tłuszcze: 70,635g