Dieta podstawowa
Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z cukinii, jabłka i marchewki (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
racuchy z bitą śmietaną i cynamonem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2680 kcal / 8782 kJ
Białko: 108,885g
Błonnik: 24,794g
Węglowod.: 390,853g
Tłuszcze: 49,615g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
szpinak gotowany z czosnkiem (140g),
surówka z selera i jabłka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza, ryba
Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z warzywami (100g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2179 kcal / 7752 kJ
Białko: 113,792g
Błonnik: 45,713g
Węglowod.: 326,315g
Tłuszcze: 48,458g