ikona gór

Jadłospis 22 maj 2024 środa

Dieta podstawowa

Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina szynka w galarecie (40g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
zupa fasolowa z makaronem (250g),
gulasz z indyka w sosie porowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g),
kisiel z jabłkami (170g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2769 kcal / 9290 kJ
Białko: 125,124g
Błonnik: 45,779g
Węglowod.: 408,357g
Tłuszcze: 85,698g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
gulasz z indyka gotowany (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2137 kcal / 7578 kJ
Białko: 118,09g
Błonnik: 45,74g
Węglowod.: 274,027g
Tłuszcze: 74,055g