Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa krupnik z kaszą jaglaną (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
młoda kapusta zasmażana z koperkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
ser biały krojony (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2792 kcal / 9454 kJ
Białko: 122,207g
Błonnik: 35,746
Węglowod.: 382,487g
Tłuszcze: 84,057g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa krupnik z kaszą jaglaną (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: laktoza


Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
ser biały krojony (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2207 kcal / 7861 kJ
Białko: 125,785g
Błonnik: 34,785
Węglowod.: 258,105g
Tłuszcze: 77,53g