Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki jęczmienne /mleko-dla chętnych (250g),
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały krojony (40g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
risotto z cukinią (170g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2433 kcal / 7995 kJ
Białko:104,018g
Błonnik:30,44g
Węglowod.:379,612g
Tłuszcze:51,266g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
ser biały krojony (40g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza, ryba
Kolacja:
risotto pełnoziarniste z cukinią (170g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
pomidor z kukurydza i słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2185 kcal / 7778 kJ
Białko:116,119g
Błonnik:43,344g
Węglowod.:308,519g
Tłuszcze:56,545g