ikona gór

Jadłospis 21 styczeń 2025 wtorek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
żeberka duszone z kminkiem (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kapusta kiszona z cebulką (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie
(100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2811 kcal / 9933 kJ
Białko: 116,085g
Błonnik: 31,586g
Węglowod.: 331,708g
Tłuszcze: 116,457g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
tuńczyk (50g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
gulasz wp. gotowany (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie
(100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2203 kcal / 7425 kJ
Białko: 123,401g
Błonnik: 49,093g
Węglowod.: 298,466g
Tłuszcze: 68,956g