Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z selera i fasolki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
schab z śliwkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty czerwonej z
majonezem (140g),
kompot (200g),
ciasto ucierane (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze
Kolacja:
sałatka serowa (100g),
wędlina kiełbasa żywiecka (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2683 kcal / 9102 kJ
Białko: 107,448g
Błonnik: 30,475g
Węglowod.: 338,64g
Tłuszcze: 88,657g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z selera i fasolki (100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosolnik z makaronem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z kapusty czerwonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze
Kolacja:
sałatka włoska (100g),
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
sałatka z papryki, oliwek i cebuli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2139 kcal / 7596 kJ
Białko: 112,709g
Błonnik: 39,303g
Węglowod.: 262,745g
Tłuszcze: 65,998g