Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z selera konserwowego i
ananasa (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
stek z schabu z groszkiem i cebulą (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
makaron z kurczakiem i szpinakiem (150g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2697 kcal / 8921 kJ
Białko: 108,861g
Błonnik: 27,902
Węglowod.: 371,515g
Tłuszcze: 63,317g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
pomidor z cebulką (100g),
sałatka z selera konserwowego i
ananasa (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (100g)
Alergeny: laktoza
Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i
szpinakiem (150g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2167 kcal / 7710 kJ
Białko: 107,428g
Błonnik: 32,415g
Węglowod.: 283,195g
Tłuszcze: 57,85g