Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
kotlet drobiowy panierowany (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
mizeria z ogórka (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
makaron bolognese (200g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2796 kcal / 9338 kJ
Białko: 91,193g
Błonnik: 23,686g
Węglowod.: 411,899g
Tłuszcze: 67,947g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
sałata lodowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
mizeria z ogórka (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
zapiekanka makaronowa z cukinią i
pieczarkami (200g),
wędlina szynka z indyka (30g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2107 kcal / 6883 kJ
Białko: 84,678g
Błonnik: 33,079g
Węglowod.: 323,761g
Tłuszcze: 39,755g