ikona gór

Jadłospis 21 marzec 2025 piątek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser fromage (40g),
wędlina szynka gotowana (30g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
zupa pieczarkowa z łazankami (250g),
ryba smażona panierowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
owoc pomarańcza (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
ser topiony (17g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2627 kcal / 8634 kJ
Białko: 105,75g
Błonnik: 40,136g
Węglowod.: 403,445g
Tłuszcze: 67,567g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
sałata zielona z oliwkami i
słonecznikiem (50g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa koperkowa z łazankami (250g),
ryba gotowana w warzywach (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
szpinak z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
ser tartare w szt (20g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2158 kcal / 7266 kJ
Białko: 112,998g
Błonnik: 50,065g
Węglowod.: 315,443g
Tłuszcze: 58,34g