Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały krojony ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka wiosenna (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ryż gotowany (100g),
surówka z pora i jabłka z majonezem (140g),
kompot (200g),
ciasto piernik (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka serowa (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2777 kcal / 9249 kJ
Białko: 97,539g
Błonnik: 36,949
Węglowod.: 396,617g
Tłuszcze: 70,884g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałatka wiosenna (100g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ryż brązowy (100g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2118 kcal / 7360 kJ
Białko: 93,708g
Błonnik: 57,586
Węglowod.: 311,735g
Tłuszcze: 53,833g