Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser żółty (40g),
sałatka z rzodkiewki ,
pomidora,kukurydzy i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa pieczarkowa z łazankami (250g),
befsztyk z papryką (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
sałatka z buraczków czerwonych (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka chińska (100g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2613 kcal / 8695 kJ
Białko: 85,742g
Błonnik: 36,046g
Węglowod.: 356,444g
Tłuszcze: 88,352g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
sałatka z rzodkiewki ,
pomidora,kukurydzy i nasion (100g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa koperkowa z łazankami (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2146 kcal / 7610 kJ
Białko: 94,885g
Błonnik: 47,69g
Węglowod.: 266,819g
Tłuszcze: 80,085g