Dieta podstawowa
Śniadanie:
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (250g),
bigos domowy (200g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
kompot (200g)
białko sojowe, gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka chińska (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2638 kcal / 8620 kJ
Białko:95,181g
Błonnik:45,661g
Węglowod.:370,368g
Tłuszcze:84,991g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina szynka gotowana (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z selera i jabłka (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka z indyka (30g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2192 kcal / 7145 kJ
Białko:90,772g
Błonnik:56,285g
Węglowod.:312,563g
Tłuszcze:56,85g