Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser żółty (40g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
papryka świeża (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa grochowa z zacierką (250g),
ryba z masłem czosnkowym i ziołami
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2468 kcal / 8018 kJ
Białko: 92,284g
Błonnik: 26,376g
Węglowod.: 302,796g
Tłuszcze: 73,289g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałata zielona z oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2110 kcal / 6679 kJ
Białko: 118,002g
Błonnik: 45,314g
Węglowod.: 292,875g
Tłuszcze: 53,588g