Dieta podstawowa
Śniadanie:
serek wiejski ziarnisty (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa belwederska (250g),
eskalopki drobiowe (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka makaronowa z szynką i
warzywami (100g),
ser żółty (40g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2505 kcal / 8225 kJ
Białko: 76,066g
Błonnik: 31,406g
Węglowod.: 368,161g
Tłuszcze: 66,387g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
serek wiejski ziarnisty (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa belwederska (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
mizeria z ogórka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka makaronowa pełnz. z szynką i
warzywami (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2107 kcal / 6817 kJ
Białko: 84,028g
Błonnik: 35,983g
Węglowod.: 299,692g
Tłuszcze: 55,591g