Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko z chrzanem (60g),
bryndza (50g),
wędlina szynka w galarecie (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z makaronem (250g),
gulasz z indyka w sosie porowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
sałatka z buraczków czerwonych (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
kopytka w sosie pieczarkowym (200g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2688 kcal / 9039 kJ
Białko: 106,24g
Błonnik: 31,916g
Węglowod.: 413,798g
Tłuszcze: 61,892g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z makaronem (250g),
gulasz z indyka gotowany (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
cukinia faszerowana z sosem pomidorowym (200g),
sałata zielona z śmietaną (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2150 kcal / 7639 kJ
Białko: 108,323g
Błonnik: 50,383g
Węglowod.: 311,772g
Tłuszcze: 58,436g