ikona gór

Jadłospis 20 maj 2024 poniedziałek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
zupa krupnik z kaszą jaglaną (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
młoda kapusta zasmażana z koperkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
ryba po grecku (130g),
wędlina kiełbasa żywiecka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Energia: 2750 kcal / 9282 kJ
Białko: 116,952g
Błonnik: 39,436g
Węglowod.: 413,287g
Tłuszcze: 71,142g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa krupnik z kaszą jaglaną (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: laktoza

Kolacja:
ryba ze szpinakiem (100g),
surówka wielowarzywna (130g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Energia: 2162 kcal / 7671 kJ
Białko: 123,92g
Błonnik: 46,6g
Węglowod.: 293,09g
Tłuszcze: 58,65g