Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem (250g),
kotlet pożarski (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z pora i jabłka (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka śledziowa (100g),
wędlina szynka wiejska (50g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2555 kcal / 8271 kJ
Białko: 81,523g
Błonnik: 30,861g
Węglowod.: 356,967g
Tłuszcze: 60,912g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka ziemniaczana (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2103 kcal / 6846 kJ
Białko: 85,044g
Błonnik: 49,783g
Węglowod.: 321,8g
Tłuszcze: 47,376g