Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki owsiane na mleku-dla chętnych (250g),
jajko na twardo (60g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
pasta mięsna (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, owies, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
wątróbka drobiowa z jabłkami (200g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka śledziowa (100g),
wędlina kiełbasa żywiecka (40g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2710 kcal / 9135 kJ
Białko:129,682g
Błonnik:32,906g
Węglowod.:340,334g
Tłuszcze:85,342g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
pasta mięsna (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
wątróbka drobiowa z jabłkami (200g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2200 kcal / 7840 kJ
Białko:112,784g
Błonnik:50,838g
Węglowod.:307,807g
Tłuszcze:66,002g