Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko z chrzanem (60g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z ptysiem (250g),
pulpety w sosie pomidorowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina szynka gotowana (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2545 kcal / 8272 kJ
Białko: 95,93g
Błonnik: 43,746g
Węglowod.: 358,096g
Tłuszcze: 74,632g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie:sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z ptysiem (250g),
pulpety w sosie pomidorowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera i jabłka (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2138 kcal / 7432 kJ
Białko: 101,67g
Błonnik: 47,33g
Węglowod.: 246,339g
Tłuszcze: 71,765g