Dieta podstawowa
Śniadanie:
parówka z wody (100g),
ser żółty (30g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa cebulowa z grzankami (250g),
befsztyk z papryką (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
sałatka z buraczków czerwonych (140g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka z selera naciowego, kurczaka i żurawiny (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2764 kcal / 9088 kJ
Białko: 90,671g
Błonnik: 37,831g
Węglowod.: 399,302g
Tłuszcze: 83,516g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem z białych warzyw z grzankami (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
brokuł z wody (140g),
surówka z cukini i jabłka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
lekka sałatka z kurczakiem (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
ogórek świeży z nasionami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2134 kcal / 7336 kJ
Białko: 93,758g
Błonnik: 36,285g
Węglowod.: 277,639g
Tłuszcze: 60,735g