Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta z sera białego i tuńczyka (50g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ryż gotowany (100g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
ciasto piernik (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka serowa (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2738 kcal / 9095 kJ
Białko: 93,039g
Błonnik: 30,986g
Węglowod.: 375,164g
Tłuszcze: 64,052g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
pasta z sera białego i tuńczyka (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
ogórek świeży z nasionami (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ryż brązowy (100g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
papryka świeża z cebulką czerwoną
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2146 kcal / 7481 kJ
Białko: 89,653g
Błonnik: 47,318g
Węglowod.: 286,64g
Tłuszcze: 54,286g