Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
sałatka z rzodkiewki , kukurydzy i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z ptysiem (250g),
ryba z masłem czosnkowym i ziołami
(100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: laktoza, ryba
Kolacja:
zapiekanka ziemniaczana (200g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2703 kcal / 9019 kJ
Białko: 120,558g
Błonnik: 46,33g
Węglowod.: 412,205g
Tłuszcze: 73,161g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
tuńczyk na liściu sałaty (60g),
sałatka z rzodkiewki , kukurydzy i
nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
zupa brokułowa z ptysiem (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
szpinak z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
zapiekanka makaron. pełnoziarnista z cukinią (200g),
wędlina szynka z indyka (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2188 kcal / 7782 kJ
Białko: 122,726g
Błonnik: 46,213g
Węglowod.: 336,673g
Tłuszcze: 51,273g