ikona gór

Jadłospis 2 kwiecień 2024 wtorek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
płatki jęczmienne błyskaw/mleko- dla chętnych (250g),
ser biały (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z selera i fasolki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
stek z karczku z groszkiem i cebulką (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej z
majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: jaja kurze, laktoza

Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2647 kcal / 8627 kJ
Białko: 108,19g
Błonnik: 39,271g
Węglowod.: 360,063g
Tłuszcze: 88,177g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałatka z selera i fasolki (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
bitki dietetyczne gotowane (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: laktoza

Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2180 kcal / 7625 kJ
Białko: 113,09g
Błonnik: 47,48g
Węglowod.: 292,164g
Tłuszcze: 71,19g