Dieta podstawowa
Śniadanie:
parówka z wody (100g),
ser żółty (30g),
sałatka z rzodkiewki i pomidora (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z ziemniakami (250g),
befsztyk z cebulką i papryką (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
buraczki na ciepło (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka z selera naciowego, kurczaka i żurawiny (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2617 kcal / 8737 kJ
Białko: 87,226g
Błonnik: 40,711g
Węglowod.: 396,632g
Tłuszcze: 77,801g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
sałatka z rzodkiewki i pomidora (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z ziemniakami (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
lekka sałatka z kurczakiem (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
ogórek świeży z nasionami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: : 2187 kcal / 7454 kJ
Białko: 92,173g
Błonnik: 42,035g
Węglowod.:279,569g
Tłuszcze: 60,35g