Dieta podstawowa
Śniadanie:
sałatka z tuńczyka (80g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej z
majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba


Kolacja:
racuchy z bitą śmietaną i cynamonem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2787 kcal / 9227 kJ
Białko: 110,257g
Błonnik: 25,049g
Węglowod.: 413,261g
Tłuszcze: 63,101g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
sałatka z tuńczyka (80g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
szpinak z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza, ryba


Kolacja:
jajko gotowane w sosie koperkowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka wielowarzywna (100g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2168 kcal / 7694 kJ
Białko: 123,142g
Błonnik: 44,353g
Węglowod.: 316,481g
Tłuszcze: 59,025g