Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku- dla
chętnych (250g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z ptysiem (250g),
schab z śliwkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty czerwonej z
majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
ryba po grecku (130g),
wędlina kiełbasa żywiecka (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2704 kcal / 9094 kJ
Białko: 112,106g
Błonnik: 35,446g
Węglowod.: 352,517g
Tłuszcze: 86,139g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: owoc jabłko (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z ptysiem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
ryba ze szpinakiem (100g),
surówka z selera i jabłka (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2101 kcal / 7416 kJ
Białko: 125,13g
Błonnik: 40,76g
Węglowod.: 259,542g
Tłuszcze: 70,335g