Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
gołąbki formowane w sosie
pomidorowym (300g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
wątróbka drobiowa z jabłkami (150g),
ogórek kiszony z cebulką (50g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2773 kcal / 9430 kJ
Białko: 129,045g
Błonnik: 30,761g
Węglowod.: 398,336g
Tłuszcze: 78,482g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
ogórek świeży z oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
gołąbki formowane pełnoziarniste (300g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (125g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
wątróbka drobiowa z jabłkami (150g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2200 kcal / 7865 kJ
Białko: 120,665g
Błonnik: 32,565g
Węglowod.: 265,875g
Tłuszcze: 69,18g