Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina kiełbasa szynkowa (40g),
sałatka z selera konserwowego i fasolki
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pieczarkowa z makaronem (250g),
befsztyk z cebulką (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
buraczki na ciepło (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
ser topiony plastry (25g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2743 kcal / 9256 kJ
Białko: 109,166g
Błonnik: 27,221g
Węglowod.: 338,048g
Tłuszcze: 94,902g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (40g),
sałatka z selera konserwowego i fasolki
(100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa koperkowa z zacierką (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
mizeria z ogórka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -jabłko (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2245 kcal / 8044 kJ
Białko: 110,723g
Błonnik: 29,45g
Węglowod.: 239,866g
Tłuszcze: 90,74g