Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser żółty (40g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
papryka świeża (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa grochowa z zacierką (250g),
ryba z masłem czosnkowym i ziołami (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z młodej kapusty z marchewką
i koperkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: iałko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2525 kcal / 8260 kJ
Białko: 94,534g
Błonnik: 32,216
Węglowod.: 340,451g
Tłuszcze: 74,329g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z jajek ze szczypiorkiem (30g),
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałata zielona z oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2167 kcal / 6921 kJ
Białko: 120,252g
Błonnik: 51,154
Węglowod.: 330,53g
Tłuszcze: 54,628g