Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem (250g),
eskalopki drobiowe (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2354 kcal / 7632 kJ
Białko: 75,072g
Błonnik: 41,501g
Węglowod.: 359,459g
Tłuszcze: 52,447g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
rosolnik z ryżem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z selera i jabłka (140g),
szpinak z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (200g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2115 kcal / 6899 kJ
Białko: 92,993g
Błonnik: 55,78g
Węglowod.: 317,046g
Tłuszcze: 50,195g