ikona gór

Jadłospis 19 grudzień 2023 wtorek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
ser żółty wędzony (30g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa koperkowa z ryżem (250g),
stek z schabu z groszkiem (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty czerwonej z majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
zapiekanka ziemniaczana (200g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2694 kcal / 9124 kJ
Białko:106,628g
Błonnik:27,805g
Węglowod.:382,587g
Tłuszcze:83,15g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa koperkowa z ryżem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
makaron pełnoziar.z warzywami w sosie pomidorowym (200g),
wędlina szynka z indyka (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, laktoza

Energia: 2168 kcal / 7711 kJ
Białko:109,097g
Błonnik:37,025g
Węglowod.:303,162g
Tłuszcze:55,31g