Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina baleron gotowany (40g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pieczarkowa z makaronem (250g),
kotlet pożarski (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
mizeria z ogórka (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka śledziowa (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2587 kcal / 8601 kJ
Białko: 91,845g
Błonnik: 33,321g
Węglowod.: 385,698g
Tłuszcze: 66,157g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa koperkowa z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z cukini, jabłka i marchewki
(140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka ziemniaczana (100g),
tuńczyk (50g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2147 kcal / 7425 kJ
Białko: 95,625g
Błonnik: 39,89g
Węglowod.: 279,512g
Tłuszcze: 58,185g