Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser żółty (40g),
sałatka z rzodkiewki ,
pomidora, kukurydzy i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem z groszku zielonego z
ptysiem (250g),
befsztyk z pieczarkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
sałatka z buraczków czerwonych (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina kiełbasa szynkowa (50g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2797 kcal / 9319 kJ
Białko: 97,436g
Błonnik: 43,186g
Węglowod.: 373,861g
Tłuszcze: 99,807g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
sałatka z rzodkiewki ,
pomidora,kukurydzy i nasion (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem brokułowy z ptysiem (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2336 kcal / 8254 kJ
Białko: 107,185g
Błonnik: 50,55g
Węglowod.: 294,482g
Tłuszcze: 85,53g