ikona gór

Jadłospis 18 styczeń 2024 czwartek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
jajko z chrzanem (60g),
ser żółty plastry (25g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
krokiety z mięsem i kapustą (200g),
sos pieczarkowy (100g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2889 kcal / 9684 kJ
Białko: 105,99g
Błonnik: 36,685g
Węglowod.: 419,834g
Tłuszcze: 81,644g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (40g),
wędlina szynka gotowana (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z selera i jabłka (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (125g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z wędliną (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2173 kcal / 7405 kJ
Białko: 89,255g
Błonnik: 49,595g
Węglowod.: 308,072g
Tłuszcze: 58,204g