Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko w sosie tatarskim (100g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
medaliony schabowe z papryką i
cebulką (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
ciasto kakaowe (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
ser topiony plastry (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2739 kcal / 9263 kJ
Białko: 118,445g
Błonnik: 30,565
Węglowod.: 354,668g
Tłuszcze: 81,005g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
ser biały krojony ze śmietaną (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2083 kcal / 7348 kJ
Białko: 122,73g
Błonnik: 38,53g
Węglowod.: 243,182g
Tłuszcze: 69,92g