Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
rosół z makaronem (250g),
udko smażone (140g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
marchewka oprószana z groszkiem
(140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten


Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
serek kiri w szt (15g),
wędlina kiełbasa żywiecka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2744 kcal / 9274 kJ
Białko: 119,758g
Błonnik: 27,061g
Węglowod.: 359,819g
Tłuszcze: 92,162g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
ogórek kiszony (100g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -ser tartare (20g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
rosolnik z makaronem (250g),
udko gotowane (140g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (150g)
Alergeny: gluten


Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2282 kcal / 8193 kJ
Białko: 137,235g
Błonnik: 44,605g
Węglowod.: 286,837g
Tłuszcze: 77,41g