Dieta podstawowa
Śniadanie:
chętnych (250g),
ser fromage (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa pieczarkowa z łazankami (250g),
gołąbki formowane w sosie
pomidorowym (250g),
kompot (200g),
owoc gruszka (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka grecka z serem feta (100g),
ser żółty (40g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2772 kcal / 9321 kJ
Białko: 87,803g
Błonnik: 34,351
Węglowod.: 387,758g
Tłuszcze: 94,501g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z sera białego i tuńczyka (50g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa koperkowa z łazankami (250g),
gołąbki formowane (250g),
surówka z cukini i jabłka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka grecka z serem feta (100g),
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2143 kcal / 7539 kJ
Białko: 107,52g
Błonnik: 31,38g
Węglowod.: 278,927g
Tłuszcze: 62,754g