Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser topiony plastry (25g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa cebulowa z grzankami (250g),
stek z karczku z groszkiem (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z selera naciowego, kurczaka i żurawiny (100g),
wędlina szynka wiejska (50g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2695 kcal / 8810 kJ
Białko: 94,417g
Błonnik: 31,291g
Węglowod.: 364,432g
Tłuszcze: 94,447g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta mięsna (40g),
ser biały (50g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem z białych warzyw z grzankami (250g),
bitki dietetyczne gotowane (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kapusta włoska z wody (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
lekka sałatka z kurczakiem (150g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2172 kcal / 7484 kJ
Białko: 106,69g
Błonnik: 38,365g
Węglowod.: 265,505g
Tłuszcze: 79,42g