Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka gotowana (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
makaron bolognese (200g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
ryba: makrela wędzona (80g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2707 kcal / 8847 kJ
Białko: 121,841g
Błonnik: 25,176g
Węglowod.: 351,178g
Tłuszcze: 94,697g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (40g),
pomidor z kukurydzą (100g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
frykandelki wp. w sosie koperkowym
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
groszek zielony z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: jaja kurze, laktoza
Kolacja:
ryba: makrela wędzona (80g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Energia: 2258 kcal / 7715 kJ
Białko: 124,89g
Błonnik: 39,02g
Węglowod.: 277,648g
Tłuszcze: 87,595g